Satış ve Pazarlama

Her Girişimcinin Bilmesi Gereken 6 Markalaşma Terimi

Firmanızı tanınmış, ilgi duyulan ve beğenilen bir konuma getirmek istemez misiniz? Tahmin ediyorum ki hepinizin yanıtı evet olacak. Bunun içinde öncelikli olarak 6 markalaşma terimi hakkında size detaylı bilgi verelim istedik.

Markalaşma Terimi

Marka değer ve etki oluşturan özelliklerin, somut ve soyutların bir karışı21mıdır. “Firmaların ürünlerini piyasadaki emsallerinden ayırmak için kullandıkları ayrıştırıcı bir sembol, işaret, logo, isim, kelime, cümle veya bunların bir birleşimi.”

Marka Mimarisi

Bir portföy içindeki markaların isim ve yapısı. “Marka mimarisi markalarınız için mantıksal, stratejik ve ilişkisel bir yapıdır veya diğer bir deyişle kurumun markalarının, alt-markalarının ve isimli ürünlerinin bir nevi soy ağacı.”  “Tüm marka mimari stratejileri iki yaklaşımdan birine girmektedir, markalaşmış bir ev veya marka evleri.”

Marka Değeri

“Bir marka gücünü iyi niyetinden ve zaman içerisinde kazandığı daha yüksek satış hacmine ve rakip markalara karşı daha yüksek kar payına dönüşen isim farkındalığından alır. ” (Business Dictionary) “Şirketler ürünlerini kolay hatırlanır, fark edilir ve kalite ve güvenilirlikte daha üstün kılarak marka değeri oluşturabilir.”

Her Girişimcinin Bilmesi Gereken 6 Markalaşma Terimi
Her Girişimcinin Bilmesi Gereken 6 Markalaşma Terimi

Marka Deneyimi

“Marka deneyimi markanın kişiler tarafından algılanan eylemleridir. Bir birey ve somut veya soyut bir marka ürünü arasındaki her etkileşim marka deneyimi olarak görülebilir.” (bxp) “Marka deneyimi özellikle markasal-uyarıcılar tarafından ortaya çıkan his, duygu, algı ve davranışsal tepkiler olarak kavramsallaştırılmaktadır. Bu uyarıcılar bir markanın tasarımının ve kimliğinin, paketinin, iletişiminin ve çevresinin bir parçası olarak ortaya çıkmaktadır.”

Marka Uzantısı

Mevcut bir marka ismini yeni bir ürün için farklı bir kategoride kullanarak yeni bir ürün piyasaya sürmenin yaygın bir yöntemi. Marka uzantısı kullanan bir şirket mevcut müşteri temeli ve marka sadakatini piyasaya sürdüğü yeni bir ürün için de teşvik ederek karını artırmayı hedeflemektedir.” (Investopedia) “Teoride, başarılı bir marka uzantısı piyasaya sürmek kolay olmalı. Tek yapmanız gereken bilindik bir markayı alıp farklı bir kategorideki yeni bir ürüne yapıştırmak. Ama yine de içinde Hooter Havayolları, Colgate TV yemeklerini ve Evian su-dolgulu sütyenlerin de olduğu tarihin destansı fiyaskolarını düşününce galiba o kadar da kolay değil.”

Marka Kimliği

“Bir işin müşterileri tarafından bir marka isminin, iletişim tarzının, logo ve diğer görsel unsurlarının nasıl algılanmasını istediği… Marka kimliği müşterilerin sandığından ziyade marka imajından farklıdır. Marka kimliği işin kendisi tarafından kurulmaktadır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0
    0
    Sepet
    Sepete Eğitim EkleyinEğitimlere Geri Dön