Motivasyon

Çalışanlarınızın Motivasyonlarını Yerle Bir Etmenin 8 Yolu

Bazı olaylar ve durumlar bize mutlu ve takdir edilmiş hissettirir. Ancak ne yazık ki motivasyonumuzu öldüren durumlar da sıkça yaşanır.

Personelinize gelişip yükselebilecekleri bir ortam sağladığınızdan emin olmak istiyorsanız, çalışma ortamındaki motivasyon öldürücü etkenlere dikkat edin.

  1. Zararlı İnsanlar

Ciddi anlamda zararlı insanlarla vakit geçirmişliğiniz varsa, ne kadar yıkıcı ve yorucu olabildiklerini bilirsiniz. Zararlı insanlar olumsuz enerjiyi yayarken pozitif enerjiyi emer.  Bırakın kendilerine yeni bir yer bulsunlar –  bu mümkün değilse de,  bu insanların verdiği zararı en aza indirgemek adına kuralların ve denetimin yerinde olduğundan emin olun.

  1. Profesyonel Gelişimin Eksikliği

Herkesin, öğrendiklerini ve geliştiklerinin farkında olması gerekiyor. Bu olmadığında, çalışma ortamı durgun ve donuk bir hal alacaktır. Her elemanın profesyonel gelişimi, onların kariyerlerinde ilerlemelerini sağlayacak, ayrıca başarılarına hem kurumun hem de sizin yatırım yaptığınızın farkında olacaklar.

  1. Vizyon Eksikliği

Vizyonun açıkça belirtilmiş olması, çalışmalara yön verir ve insanlara neye odaklanmaları gerektiğine dair bilgi verir.  Vizyon yoksa, en iyi elemanların dahi verimleri düşecektir, çünkü resmin bütünü algılanmadığında başarı gösterebilmek zordur.

  1. Zaman Kaybı

Doğru düzgün bir nedeni olmayan toplantıların yapıldığı ve gereksiz bilgilerle dolu e-postaların herkese gönderildiği bir çalışma ortamında bulunuyorsanız, çalışanlarınızın son derece bıkkın olması muhtemeldir. İnsanların vaktine değer verdiğinizi göstererek, onlara değer verdiğinizi ispatlayın.

  1. İletişim Yetersizliği

İletişim zayıf olduğunda, insanlar vaktinin yarısını yaptıklarından şüphe etmekle geçirir, önemli görevler gözden kaçırılır, elzem olmayan işler iki kez yapılır, bilgi depolara hapsolur, ve yıkıcı dedikodular yayılır. Açık bir iletişim akışı herkes için faydalı olacaktır.

  1. Dikey Hiyerarşik Yapılanma

Fikirlerinizin ve katkınızın değer görmediği hatta duyulmadığı bir durumda bulunduğunuzu hatırlıyorsanız, ‘sessiz ol ve dediğimi yap’ durumu yaşandıysa, isteksizce minimum iş yapmaktan fazlasının ne denli zor olduğunu bilirsiniz. Ne kadar çok iş birliği varsa, o kadar sorumluluk ve motivasyon olacaktır.

  1. Takdir Edilmemek

Sıkı bir çalışma ya da olağanüstü sonuçlara önem verilmediğinde, öylesine bir ‘teşekkürler’ bile denilmiyorsa, insanların hevesi kaçar ve duyarsızlaşırlar. Çalışanlarınızı, hiçbir harcama yapmadan da ödüllendirebilirsiniz; bu, bir ‘teşekkürler’ kadar basit olabilir.

  1. Başarısız Liderlik

Başarısız liderler takımlarının her üyesine ve kurumun tamamına zarar verir. En iyi elemanların dahi başarılı olmak için etkin liderliğe ihtiyaçları vardır. Kendi lider vasfınızı geliştirerek başlayın, daha sonra her düzeyde en iyi liderleri işe alın ve yetiştirin. Çalışma ortamını herkes için daha iyi hale getirmek için yapabileceğiniz en iyi şey bu.

Çalışma ortamınızda bu motivasyon katillerinden herhangi birinin olduğunu fark ederseniz,  çözüme katkıda bulunmak için yapabileceğiniz her şeyi yapmak sizin elinizde. Unutmayın, harika insanlar kötü çalışma ortamlarında uzun süre bulunmazlar.

Bu makale inc.com’da Lolly Daskal tarafından 2015’te yayınlanan yazıdan çevrilmiştir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Liderlik 2 eğitiminden liderlik farzları nelerdir harika bir şekilde öğrendim. Bir liderin mutlaka somut, insanlar tarafından kolayca anlaşılabilen ve ezberlenebilen bir vizyonun olması gerektiğini,doğru başlatma ve doğru kopyalama sorumluluğunu bilmesini, sürekli olarak üretim halinde olmasını, kendisine ve sınırsız gücünün var olduğuna inanmasına. Potansiyel liderlerimiz e yatırım yapmayı, odaklanma, zaman yönetimi soru sorma sanatı swot analizi nedir, nasıl yapılır? Örneklerle detaylıca öğrendim.Pareto çalışması hiç duymamıştım sayenizde bunu da öğrendim, gayet faydalı bir bilgiydi ve en çok etkilendim. Liderlik yasaları ve örnekler bu konuda benim için çok etkileyiciydi. Buzdolabı tekniği bu yöntemi çok beğendim.Kısacası liderliğe dair herseyi a’dan-z’ye örneklerle ve pratik ile öğrenmiş oldum. Bu paha biçilemez eğitimi bizlere sunduğunuz için size sonsuz teşekkür ederim, Ziya Hocam emeklerinize sağlık☺

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0
    0
    Sepet
    Sepete Eğitim EkleyinEğitimlere Geri Dön