İş

İş Fikriniz Başarılı Olacak Kadar Küçük mü?

İyi işler, iyi bir iş fikri ile başlar. Bu temel ilke, düzinelerce ümitli girişimciye ilham verdi ve onları bir milyarder olmak için tek bir iyi fikir ve çok fazla çalışma gerektiği vaadiyle besledi. Ne yazık ki, bu denklemin başka bir yanı daha var: Sırf tüm iyi işletmelerin yola çıkmak için iyi bir fikre ihtiyaç duyması, ilerlemek için ihtiyaç duydukları tek şeyin iyi bir fikir olduğu anlamına gelmez. İş fikriniz başarılı olacak kadar küçük mü, yoksa değil mi?

Sayısız işletme, sadece kendi ağırlıkları altında çökmek, rakiplerin kurbanı olmak veya en başından herhangi bir ivme kazanmamak için harika fikirlerle yaratıldı.

 İş fikriniz benzersiz olması gerekmez.

İyi bir fikir, belirli bir ortamda para kazanma potansiyeline sahiptir; ancak bu, bu fikrin kendi versiyonunu geliştirmiş başka birinin olmadığını garanti etmez.

Önceden biraz rekabetçi araştırma sizi bu olasılığa karşı korur; Benzer bir fikre sahip bir rakip bulursanız, ya fazla yatırım yapmadan çekilebilir ya da fikrinizi kendi başına durması için yeterince farklılaştırabilirsiniz. Elbette yine de dikkatli hareket etmeniz gerekecek.

İş Fikriniz tam bir işe dönüştüğünde, işinizi tehdit edecek ayrı bir rakip ortaya çıkabilir. Rakipler kısır olabilir ve olacaktır. Fikrinizin güçlü ve zayıf yönlerini ortaya çıkarırken bunu aklınızda bulundurun.

İş Fikriniz Başarılı Olacak Kadar Küçük mü
İş Fikriniz Başarılı Olacak Kadar Küçük mü

Kağıt üzerinde her zaman gerçek hayata çevrilmez.

İyi bir iş fikriniz varsa, iyi bir iş planınız da vardır. İş planları, ürününüzü kimin satın alacağından, piyasaya sürmeyi planladığınız zamana ve hangi noktada karlı olacağınıza kadar, işletmenizin ayrıntılarını açıkladığınız yerdir. Teorik olarak, rakamlar planlarınızı destekleyebilir. Fikriniz gerçekten işe yarayacak gibi görünebilir. Ancak gerçek hayat her zaman kağıt üzerinde olması gerektiği şekilde işlemiyor. Müşterileriniz, pazar araştırmanız sırasında göründükleri kadar ilgilenmeyebilir. Maliyet tabanınız, planınızı bir araya getirdiğiniz zamanki kadar sıkı ve öngörülebilir olmayabilir. Bu öngörülemeyen faktörler, en iyi fikirler için bile her zaman bir tehlike olacaktır.

Koşullar değişir.

İş ortamları asla statik kalmaz. Sürekli olarak yeni teknolojiler geliştirilir, eğilimler gelir ve gider ve ekonomiler tüketici harcama dönemleri ile tutumluluk ve korku dönemleri arasında dalgalanır. İşletmenizin ortaya çıktığı koşullar, işletmenizin varlığından sonraki aylar içinde karşılaştığınız koşullardan kesinlikle farklı olacaktır.

Başarılı işletmeler, bir fikri alıp benimseyen ve sonra onu yıllarca sabit tutanlar değildir. Bir fikri alan ve yeni koşullar ortaya çıktıkça onun değişmesine ve gelişmesine izin verenler onlardır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0
    0
    Sepet
    Sepete Eğitim EkleyinEğitimlere Geri Dön