Satış ve Pazarlama

Yönetici Acil Kriz Rehberi

Bir işverenin görevi yalnızca yatırım yapmak ve iyi bir yönetimle kazancına bakmak değil aynı zamanda acil durumlarda ya da acil durumlar oluşmadan önce kriz anında neler yapması gerektiğini bilmesi gerekir. Aşağıda bahsedeceğimiz yönetici acil kriz rehberi size bu konuda yardımcı olacaktır.

Yönetici acil kriz rehberi olay öncesi planlama, kriz yönetimi ve olay sonrası faaliyetler dahil olmak üzere kriz yönetimi konusunda rehber olacaktır.

  • Çalışanlarınızın güvende olduğundan ve sosyal mesafeyi uyguladığından emin olun.
  • Çalışanların sahada uzaktan veya güvenli bir şekilde çalışabilmelerini sağlayın .
  • Verimliliklerinin korunmasını sağlamak için çalışanlar arasında iletişim protokolleri oluşturun. Örneğin düzenli ekip konferans görüşmeleri, durum aramaları veya yönetim brifingleri.
  • Şirketinizin temel iş süreçlerini korunduğundan emin olun.
  • Kuruluşunuzun normal operasyonlara ne zaman devam edebileceğini planlamaya başlayın.

Kriz Yönetiminin Önemi

Mevcut COVID-19 salgını hepimize kriz yönetiminin önemi konusunda fazlasıyla gerçek bir ders verdi. Dünyanın her yerinde, işletmeler tepkilerinin farklı aşamalarındadır. Geleneksel iş sürekliliği ve olağanüstü durum kurtarma planlarına sahip kuruluşlar bile küresel bir pandeminin sunduğu benzersiz zorluklarla mücadele ediyor.

Kriz yönetimi yanıtı, kriz çözülene kadar kuruluş ve çalışanları üzerindeki uzun vadeli etkileri en aza indirmeyi amaçlar.

Şirket yöneticilerinden bir plan ve net bir liderlik olmadan, bir işletme kriz zamanında faaliyet göstermeye devam edemez. Kriz yönetimi, işi sürdürmek, çalışanları korumak ve nihayetinde normal operasyonları kurtarmak ve sürdürmek için gerekli adımları atmayı içerir. Bazı işletmeler başarısız olsa da, bir kuruluşun kriz yönetimi yanıtı , kriz çözülene kadar kuruluş ve çalışanları üzerindeki uzun vadeli etkileri en aza indirmeyi amaçlar.

Yönetici Acil Kriz Rehberi
Yönetici Acil Kriz Rehberi

Olay Yönetimi ve Kriz Yönetimi

Genellikle bu iki terim birbirinin yerine kullanılır, ancak bunlar farklıdır. Olay yönetimi , sorunu değerlendirmek ve müdahale için ilk adımları belirlemek için bir olayın ilk oluşumunda gerçekleştirilmesi gereken faaliyetleri ifade eder. Şirket yönetimine ve ilk müdahale ekiplerine olayın uzun bir süre devam etmesinin muhtemel olduğu anlaşılırsa, kriz yönetimi faaliyetleri başlatılır.

Bir kriz yönetimi planı, personel, kaynaklar, tesisler, iş operasyonları yönetimi, çalışan sağlığı ve güvenliği, kaynakların koordinasyonu ve – belki de en önemlisi – iletişimi ele alan geniş bir rehberlik yelpazesi sunar. İş liderlerini, çalışanları, devlet kurumlarını ve kamuoyunu, işletmenin bir acil duruma nasıl yanıt verdiği konusunda bilinçlendirmek için bir kriz iletişim planı gereklidir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0
    0
    Sepet
    Sepete Eğitim EkleyinEğitimlere Geri Dön