İkna

İş veya İlişkilere Zarar Vermeyecek 10 “Hayır” Deme Şekli

Hayır deme şekli : Tanıdığım her girişimci, istedikleri iyi şeyleri yapmak için gün içinde yeterli saati bulamıyorlar ve yine de kendilerini yeni taleplere evet derken buluyorlar. Belki de doğaları gereği iyimser oldukları veya başkalarını hayal kırıklığına uğratmaktan nefret ettikleri için, vaat ettikleri her şeyi yerine getiremeyerek sağlıklarına, güvenilirliklerine ve etkinliklerine zarar verirler.

Başarılı bir girişimci tüm taahhütlerden sorumlu olmalı ve bunu mümkün kılmak için beklentileri yönetmelidir. Gelecekteki fırsatlara zarar vermeden hayır demenize yardımcı olabilecek bazı ipuçları:

  1. Sınırları Belirleyin

Ne zaman müsait olduğunuz veya hangi isteklerin kabul edilebilir olduğu konusunda kendi kurallarınızı sürekli olarak ihlal etmeyin. Eylemlerin sözlerinle eşleşmeli, bu yüzden hayırı demek istediğinde evet deme.

  1. Takviminizi Kontrol Edin

Her durumda, son bir evet veya hayırı bir tarih veya saat taahhüt etmek önemlidir.

  1. İlk İçgüdünüze Güvenin

Derin bir nefes alın, zihninizi dış etkenlerden arındırın ve herhangi bir cevap vermeden önce iç tepkinizi analiz edin.

  1. Hayır İçin Güvenilir Bir Grupla Konuşun

Düşünceleri yüksek sesle söylemek, evet veya hayır cevabının tüm sonuçlarını anladığınızdan emin olmanıza yardımcı olacaktır. Her evet yanıtı iş yükünüzü artırır ve her hayır yanıtı, ileride ihtiyacınız olan bir fırsatı engelleyebilir.

  1. Karşılıklı Menfaat

Her evet, bir kazan-kazan önerisi olmalıdır, tıpkı stratejik ortaklıkların işe rağmen her iki işletmeye de büyük büyüme getirebilmesi gibi.

İş veya İlişkilere Zarar Vermeyecek 10 “Hayır” Deme Şekli
İş veya İlişkilere Zarar Vermeyecek 10 “Hayır” Deme Şekli
  1. Hayır Demeden Önce Sınırlarınız Açıklayın

Talepte bulunan kişiler bütçe sınırlamalarınızı, mevcut iş yükünüzü veya rekabet baskılarınızı anlamayabilir. Bu bağlamda gelecek talepler hakkında da cesaret verici bir açıklama yapabilirsiniz.

  1. Kişiye Evet, Göreve Hayır Deyin

İstenen görevin mevcut iş yükünüz, stratejiniz veya diğer sınırlarınıza uygun olmamasına rağmen, istekte bulunanın öncelikle onlar hakkında ne kadar olumlu hissettiğinizi anladığından emin olun.

  1. Hayır Kelimesini İki Olumlu Nokta Arasında Sıkıştırın

Olumlu bir açıklama ile cevabınızı daha lezzetli hale getirin.

  1. Kararı Daha İyi Bir Zamana Erteleyin

Talep sahibine tüm dikkatinizi verebileceğiniz zaman, cevabınızı verebileceğinizi belirtin.

  1. Açık İfadeler Kullanın

İstekte bulunan kişi yumuşak bir şekilde söylediğiniz hayırı, evet veya belki olarak değerlendirdiğinde kimse kazanmaz. Uzun, ayrıntılı açıklamalar genellikle savunma veya çatışma olarak değerlendirilir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0
    0
    Sepet
    Sepete Eğitim EkleyinEğitimlere Geri Dön