Girişimcilik

Girişimci Zihniyet: Yetiştirilecek Özellikler

Girişimci bir zihniyete sahip olmak, başarıyı veya başarısızlığı belirleyebilir. İşte başarı için öğrenebileceğiniz 5 özellik.

Girişimciler, ekonomik kalkınmayı desteklemeye, istihdam yaratmaya ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirebilecek ürünler veya hizmetler icat etmeye yardımcı olur. Başarılı bir girişimci olmak, kutunun dışında düşünmeyi ve hayattan daha büyük fikirleri gerektirir. Herkes yeni bir fikir ortaya atabilir, ancak bunun etrafında başarılı bir iş kurmak girişimcilikteki zorluktur. Girişimci zihniyet, kişinin yaratıcı, iletişimsel ve başarılı olmak için yüksek motivasyonlu, ancak risk ve başarısızlığa açık olması gerektiği için benzersizdir.

Nihai girişimci başarıya giden yolu açan tek başına büyük bir fikir değildir. Çoğu zaman bir işletmenin başarısı veya başarısızlığı, girişimcinin özelliklerine bağlıdır. Büyük bir fikri tamamen işlevsel, gelişen bir işletmede birleştirmek için benzersiz bir özellikler toplamı gerekir. Bazı girişimcilerin çılgınca başarılı olmasına izin veren belirli bir beceri ve özellik karışımı var mı?

İş hayatında başarılı olmak için sihirli bir formül olmadığını söylemek yeterlidir. Ancak, tüm hevesli girişimcilerin kendi başarı şanslarını önemli ölçüde artırmak için geliştirmeleri gereken belirli özellikler vardır. Girişimci bir zihniyet, eğer istersen, kazançlı bir iş ile ilk yıl bitmeden kapıları kapatan bir iş arasındaki farkı belirleyebilir.

Peki, hevesli veya yeni girişimcilerin geliştirmesi gereken bu çok önemli özellikler nelerdir? Hangi nitelikler, yükselen bir işletmeyi yönetme lehine teraziyi devirme eğilimindedir? Konuyla ilgili uzmanlarımızın görüşlerini paylaştığımız için okumaya devam edin.

Girişimci Zihniyet
Girişimci Zihniyet

Girişimciler İçin Olumlu Bir Tutum Neden Önemlidir?

Başarılı girişimciler için olumlu bir tutum ve bakış açısı şarttır. Şirket başkanının zihniyeti, şirketin geri kalanının gidişatını belirler ve kurum kültürünü etkiler.

Negatif düşünceler, yönetimin personeli yönlendirme ve çalışanları motive etme yeteneğinden bahsetmeye gerek yok, ileriye dönük hareketi ve şirketin ilerlemesini baltalar. Girişimcilere iş düşüşlerini atlatmak için gereken gücü veren şeyin bir kısmı da pozitifliktir.

Olumlu bir tutum geliştirmek, kafanızı kuma gömmek ve yanlış gidebilecek şeyleri görmezden gelmek değil, tepkinizi zihinsel olarak nasıl yeniden şekillendireceğinizi öğrenmekle ilgilidir. Hatalar içinde yuvarlanmanın bir anlamı yok.

Bakış açınızı değiştirmenin bir yolu, olumsuz bir acı noktasına bakmak ve “Bunu aktif olarak nasıl düzeltebilirim?” Diye sormaktır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0
    0
    Sepet
    Sepete Eğitim EkleyinEğitimlere Geri Dön