İş

İşyerinde Öfke Kriziyle Nasıl Başa Çıkılır?

13İşyerinde öfke : Hepimiz derin nefes alıp 10’a kadar saymayı duymuşuzdur. Bu klişe gibi görünse de derin nefes almak sakinliği korumak için önemlidir.  Bunu özellikle stresli ve endişeli olduğunuzda yapmalısınız, çünkü derin nefesler beyne daha fazla oksijen göndererek zihninizi temizlemeye ve durumu görmenize yardımcı olur.

Öfke kaçınılmaz bir duygudur ve yol açabileceği tüm sözler ve eylemler öfkenin kendisinden ayrıdır. Öfkenin uyanmasına neden olabilecek tüm bağırışlar, fırtınalar, somurtmalar vb. Kaçınılmaz değildir.

İlk adım, sinirlenmeye başladığınızda fiziksel ve duygusal olarak nasıl hissettiğinizi fark etmektir. Bu artan kalp atış hızı, kızarmış yüz veya kas gerginliği, öfkenin başlangıcını işaret eden bu iç ünlem işaretleri kadar doğru olabilir. O zaman duygular eyleme dönüşmeden kendinizi yakalayabilirsiniz.

İşyerinde öfke denildiğinde ilk belirtilere uyum sağlamak, yıkıcı bir kusur oluşmadan önce size bir yanıt üzerinde düşünme fırsatı verir.

Odağınızı Değiştirin

Duyguları görmezden gelmek ya da içlerinde terbiye etmek yerine, nereden geldiklerini ve sorunu en iyi nasıl çözebileceğinizi kendinize sorun.

Örneğin, öfkem arızalı bir bilgisayar gibi bir şeyden kaynaklanıyorsa, teknolojiye karşı bir tirad başlatmak yerine birinden yardım istemeye hazır olana kadar kendimi ondan uzaklaştırmayı seviyorum.

Yıkmanın yollarını bulun. Dua etmek, yazmak ya da birisiyle konuşmak için sessiz bir yer bularak hayal kırıklıkları, işyerinde öfke ve üzüntülerle başa çıkmayı öğrenebilirsiniz.

Neyin işe yaradığını bulana kadar soğumanın farklı yollarını deneyin. Ardından, bu olumsuz duygularla uğraşmak yerine, eldeki konuyu inceleyin. Kendine sor:

Öfkenizi İfade Edin

Hala bazen bununla boğuşuyorum. Düş kapana hapsolmuş kabuslar gibi tüm kızgın duygularımı bir kenara bırakmayı ve şafağın ışığının onları çözmesini beklemeyi çok isterim. Bazen görmek zordur, ancak öfkeyi olumlu bir şekilde ifade etmenin birçok yolu vardır.

"<yoastmark

Spesifik ve kısa kalın.

Geçmişteki çatışmayı naftalardan çekmeden konuya odaklanın.  Ayrıca varsayımlara değil gerçeklere bağlı kalın.

Kişiye tüm dikkatinizi verin.

Empatik bir şekilde dinleyin. O kişinin nereden geldiğini aklınızda tutun. Ayrıca sağlık sorunları, endişeler ve stres gibi o kişinin Çöktürücü Faktörleri hakkında bildiklerinizi de hesaba katın.

Gerçekçi ve esnek beklentilere sahip olun.

İkiniz de fikirlerinizi alma hakkınız var; Bir anlaşmazlığın ilişkide bir yarık olması gerekmez. Nihayetinde, kendi davranışınız dışında kimsenin davranışını kontrol edemeyeceğinizi unutmayın.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0
    0
    Sepet
    Sepete Eğitim EkleyinEğitimlere Geri Dön